MNB - 2
MNB

Hírek

Pénzügyi tréninget tartottak feltalálóknak Szombathelyen

2013. február 19., 17:30

Az uniós támogatással megvalósuló program keretében öt kiválasztott ötlet megvalósulását segítik: a résztvevők ezúttal a pénzügyi tervezésről és a magyarországi finanszírozási lehetőségekről kaptak tájékoztatást.

Pénzügyi tréninget tartottak feltalálóknak Szombathelyen

Öt kiválasztott ötlet valósulhat meg a magyar-osztrák projektnek köszönhetően. A feltalálók a mindennapokban segítségre szorulók, főleg az idősek számára dolgoztak ki új termékeket. 

Lázár Gergő Zéta
Az a termék, amivel én foglalkozom, értelmi sérülteknek és autistáknak nagy segítséget nyújtó eszköz lesz, ami  a napi időbeosztásban fog segíteni.

Ladik Szabolcs Viktor
Az én ötletem egy komplex fürdőszoba automatizálás, ami arról szól, hogy az idősek és a betegek ne tudják megsérteni magukat a fürdőszobában, tehát ne tudják leforrázni magukat a zuhanyzóban, nehogy eldugaszolják a fürdőkádat és túlfolyjon a víz.

A találmányok többsége szabadalmi oltalomra vár, ezért egyelőre nem mutathatták meg a nyilvánosság előtt.

Éder Ákos projektmenedzser
Megnézzük, hogy ezek az ötletek mennyire életképesek, és egy kiválasztási folymat során eljutottunk odáig, hogy van most magyar oldalon 5 olyan ötlet, aminek elkészült egy megvalósíthatósági tanulmánya, és meglátjuk, hogy ezeket  az ötleteket hogyan lehetne piacra segíteni.

Az ötletgazdák fejlesztési tevékenységét független szakértők segítik. A pályázatnak köszönhetően a források felkutatásában, pénzügyiterv-készítésben, könyvelési és adózási kérdésekben is kapnak tanácsokat. 

Kovács Gábor  munkatárs, MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományos Kutatóközpont
Megpróbáljuk itt ötvözni az általános pénzügyi ismeretek körének a bővítését a gyakorlati ismeretekkel, tehát azzal, hogy hogyan tudják ezeket a saját projektjeikhez testre szabni és alkalmazni.

A rendezvényen az ötletgazdák az előadás után csoportos tréningen és egyéni tanácsadáson vehettek részt.