Hírek

Motoros találkozó és balesetmegelőzési nap egyben

2012. szeptember 03., 18:24

A szombathelyi motoros egyesület szombati rendezvényén a biztonságos motoros közlekedésre hívták fel a figyelmet a szervezők, akik a rendőrség, a mentők és a vöröskereszt képviselőit is meghívták az eseményre. Az érdeklődők vezetéstechnikai és mentési bemutatót láthattak, és a mentésben résztvevők eszközeit is megismerhették.

Motoros találkozó és balesetmegelőzési nap egyben

Ilyen pályán, bójákat kerülgetve gyakorolnak a rendőrmotorosok év közben. A vezetéstechnikai bemutatót ezúttal az érdeklődőknek tartották, akik maguk is kipróbálhatták ügyességüket.

Toldi László
Próbálom megtanulni a kapukat, mert elég bonyolultnak tűnik, úgyhogy mindjárt kiderül, mi sül ki belőle, mennyire leszek ügyes.
 
A szervezők elsősorban azokat várták a rendezvényre, akik nap mint nap használják két- vagy háromkerekű járművüket.

Valiczkó Éva szervező
Leginkább azért, hogy egy kicsit jobban odafigyeljenek a közúton közlekedők, bármilyen járművel közlekedők egymásra, és azért motorosként szervezzük, mert van egy egyesületünk, a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesülete, akik már három éve ezt a célt képviselik a városban.

A balesetek egy részét éppen a tapasztalat és a vezetéstechnikai ismeretek hiánya okozza. Sok motoros ugyanis csak idényvezető. A rendőrség ezért támogatta a rendezvényt.

László Péter osztályvezető, VMRFK Közlekedésrendészeti Osztály
Vas megyében is a kétkerekű motorkerékpárosok nagyon sokszor okoznak illetve szenvednek balesetet. Vas megyében 334 személyi sérüléses baleset történt ebben az évben, és ebből 44 esetben volt kétkerekű motorkerékpáros a balesetnek a szenvedője.

A rendőrmotorok mellett számtalan járgány érkezett: sport- és túramotorokat, choppereket, kismotorokat, robogókat is hoztak a magánemberek és a motoros egyesületek. Az Országos mentőszolgálat ezt a speciálisan felszerelt járművet küldte el, a tűzoltók pedig a magasból mentő gépjárművüket, amelynek kosarába még a legkisebbek is beszálhattak.

Kriston Belián és Emília
Nem féltem. - És te? - Én sem féltem. - És mit láttál ott fenn? - A Kőszegi-hegyet.

Az érdeklődők balesetmegelőzési teszteket is kitölthettek, a legügyesebb motorosokat pedig díjakkal jutalmazták a szervezők.