Hírek

Második alkalommal rendezi meg a Weöres Sándor Színház a Határvonalak Színházi Fesztivált

2024. április 17., 18:36

Második alkalommal rendezi meg a Weöres Sándor Színház a játékstílusok sokszínűségét bemutató Határvonalak Színházi Fesztivált május 30. és június 2. között. Nívós vendégelőadások, irodalmi és képzőművészeti kísérő programok várják a közönséget.

Második alkalommal rendezi meg a Weöres Sándor Színház a Határvonalak Színházi Fesztivált

A színházművészet sokszínűségét igyekszik megmutatni a Határvonalak Fesztviál, amelyről ma délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a Weöres Sándor Színházban. A diákszínjátszástól a táncos mozgásszínházi előadásokon és a monodrámán át a prózai színházig sokféle műfaj megjelenik. Fontos, hogy egy színháznak legyen saját fesztiválja, fogalmazott a direktor.

Szabó Tibor - igazgató, Weöres Sándor Színház

"Megmutatni, hol találkozik a mozgásszínház a prózával, a zenével, hol van az a határ. A mai modern világban a határvonalak arra szolgálnak, hogy átlépjük őket adott esetben, úgyhogy erről szól a fesztivál."

Az igazgató hozzátette: nem titkolt cél a mozgásszínház felé mozdítani a társulatot, e téren szép sikereket értek már el, és a fesztivál a szakmai fejlődés lehetőségét is magában rejti, amit meg kell ragadni. A rendezvény az Érezd Szombathelyt! programsorozat részeként valósul meg, NKA pályázati és önkormányzati támogatással. Horváth Soma arra biztatott, tekintsék meg minél többen az előadásokat, az idei évad és a fesztivál kínálata is magas színvonalú.

Horváth Soma - alpolgármester

"A megyeszékhelyek között Miskolc mellett Szombathelyt jegyzik a szakmában a legkiemelkedőbb teljesítményű színháznak."

A Határvonalak Fesztiválon bemutatkozik a JátsszMa diákstúdió: Egy tojásból minden lehet címmel Örkény István egyperceseiből mutatnak be válogatást a fiatalok. A programban helyet kapott a Füst a szemében című Cseh Tamás-est, a Fitos Dezső Társulat Legyetek szerencsések című táncszínházi előadása, a Fekete-fehér című monodráma Göttinger Pál előadásában,  az Akár akárki című dráma, ami a Forte Társulat vendégjátéka, valamint A vége című dráma, amit a Radnóti Színház társulata mutat be. Fű, fa, füst címmel irodalmi beszélgetés is lesz Juhász Annával, Fűzfa Balázzsal és szombathelyi költőkkel, a zárónapon, június 2-án pedig átadják a Holdbeli csónakos díjakat. A fesztivál ideje alatt naponta változó Pop Up kiállítás tekinthető meg a színház aulájában szombathelyi alkotók, művészeti csoportok munkáiból. Bemutatkoznak mások mellett a Művészeti Szakgimnázium tanárai és diákjai, valamint a színház esélyegyenlőségi plakátkampányának teljes anyaga is látható lesz.