Hírek

Híres vízilabdázók Szombathelyen

2013. január 23., 17:27

A Nagy Lajos Gimnáziumban vett részt közönségtalálkozón a Szombathelyen vendégeskedő szegedi vízilabdacsapat három tagja. Molnár Tamás, Szivós Márton és Vincze Balázs élménybeszámolójára zsúfolásig megtelt az oktatási intézmény díszterme.

Híres vízilabdázók Szombathelyen

A Nagy Lajos Gimnázium épületét az első magyar ötkarikás aranyérmes, Hajós Alfréd tervezte. Itt vett részt közönségtalálkozón a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamást is soraiban tudó szegedi vízilabdacsapat három tagja. A szombathelyi  oktatási intézmény szorosan együttműködik az  Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesülettel, így egyértelmű volt, hogy a világhírű pólósok  a Gothard-iskola után ide látogatnak el.

Bartha Gábor igazgató helyettes, Nagy Lajos Gimnázium
"Nagy öröm számunkra, hogy a vízilabda már helyet kap a szombathelyi sportéletben illetve a Nagy Lajos Gimnáziumban. A vízilabda sokáig fehér folt volt Szombathelyen. Azt hiszem, hogy nincs olyan magyar, aki ne szurkolna a vízilabdásoknak a sporteredményei miatt. Nagyon nagy boldogság ez számunkra."

Az A-HÍD-Szeged együttesét két játékos, Molnár Tamás és Szivós Márton, valamint a vezetőedző Vincze Balázs képviselte a Nagy Lajos Gimnáziumban. Utóbbi szakember 2004 és 2008 között  az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületben tevékenykedett, így ismerősként tért vissza a vasi megyeszékhelyre.

Vincze Balázs vezetőedző, A-HÍD Szeged
"Nagy öröm volt számomra visszajönni ide és látni, hogy nem hogy tartották a színvonalat, hanem inkább emelték azt, amit annak idején elkezdtünk. Nyílván a sportág népszerűsítése is cél. Azt hiszem  abból adódóan, hogy itt voltunk, nem csak a magyar vízilabdát, hanem a szegedi vízilabdacsapatot is figyelemmel fogják mostantól kísérni."

A gimnázium díszerme zsúfolásig megtelt a pólósok élménybeszámolójára. A diákok közül elsősorban azok vehettek részt a rendezvényen, akik aktívan sportolnak, például vízilabdáznak.

Juhász Máté Tibor vízilabdázó, Aligátor VUS
"Remek érzés, hogy olimpiai bajnok és más játékosok is ellátogattak ebbe az iskolába. Tegnap is résztvettek velünk egy edzésen, ahol vegyescsapatokkal játszottunk két kapura és nagyon élvezetes, nagyon jó volt a játék."

A szegedi vízipólósok azt ígérték, később is visszatérnek a városba, hogy népszerűsítsék a legsikeresebb magyar csapatsportágat.