Hírek

Hét új buszt helyez forgalomba a Vasi Volán Zrt.

2011. december 15., 23:10

A legmodernebb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő Credo típusú járművek december 2-án érkeztek Szombathelyre és 21-től lehet rajtuk utazni a városban. A Vasi Volán 2009 -től 2011-ig minden évben beszerzett és forgalomba helyezett 7-7 buszt. Ezt akkor vállalták, amikor elnyerték a város pályázatát a 2009 és 2016 közötti közforgalmú autóbuszközlekedés szolgáltatásának ellátására.

Hét új buszt helyez forgalomba a Vasi Volán Zrt.

December elején már megérkezett Szombathelyre a hét újabb Credo típusú busz, már csak néhány utómunkát kell elvégezni rajuk, hogy a volán társaság profiljához illeszkedjenek. Kettő már kész is van, három buszon pedig folyamatban vannak a munkák

Kocsis László, műszaki osztályvezető, Vasi Volán Zrt.
„Itt az arculatnak megfelelő csíkozás, feliratozás, utastájékoztató rendszer, illetve jegyérvényesítő rendszer kiépítése van folyamatban, amit ugye nem a gyárban készítettünk el."

Híradónknak a Vasi Volán forgalmi üzletág-igazgatója mutatta be az egyik új autóbuszt. A 107 férőhelyes alacsonypadlós járművek gyártásakor a mozgássérültekre is gondoltak.

„Az autóbuszon lehetőség van a mozgáskorlátozottaknak a könnyebb mozgásához. Kihajtható rámpa segítségével, az itt lévő területen tudnak biztonságosan a kerekesszékkel közlekedők is utazni az autobuszon."

Szombathely önkormányzata 2008-ban írt ki pályázatot  a helyi közösségi közlekedés ellátására, amit a Vasi Volán nyert el. Ebben azt is vállalták, hogy 2009 és 2011 között évente 7-7 buszt állítanak forgalomba.

„Az elmúlt két év tapasztalatai alapján mind az utazóközönség mind a forgalmi személyzet elégedett az autóbuszokkal, mind komfortfokozata mind utaskényelmi szempontokból. Annyit még szeretnék hozzáfűzni, hogy a 21 busz beruházási értéke 800 millió forint volt."

A 7 autóbuszt december 20-án adják át, tehát 21-től már utazni is lehet velük Szombathelyen.