Hírek

Gyűjtenek az iszapkatasztrófa károsultjainak

2010. október 07., 16:57
A vörösiszap-áradat miatt otthonukat vesztett családoknak gyűjt adományokat vasárnap estig a Karitász. Az összegyűjtött adományokat egy fuvarozó vállalkozás ingyen szállítja a katasztrófa sújtotta területre.
Gyűjtenek az iszapkatasztrófa károsultjainak


Csütörtök reggel 8 óta gyűjtik a Karitász önkéntesei az adományokat. 13 órára már megtelt egy kisteherautó, ez már a második szállítmány.

Pék Istvánné önkéntes, Egyházmegei Karitász
"Ásványvizet, konzervet, amit tudnak azonnal fogyasztani, erre van igényük. Lehetetlen helyzetben vannak. Sok jó szándékú ember van, folyamatosan jönnek hozzánk."

Szinte nem volt olyan vásárló, aki ne hozott valamit a bevásárlásból kifelé a rászorulók számára.

Simon Endre
"Nagyon rossz helyzetben vannak, emberileg ennyi jár, mi is, ha ilyen helyzetbe kerülnénk, örülnénk, jól esne a segítség."

Tollasné Horváth Anita
"Ledózerólni a települést, aki a kárt okozta, az meg fizesse ki. Összetehetjük a két kezünket, hogy megmenekülünk mindettől."

Nem csak élelmiszert várnak a Karitasz munkatársai. Az adományozók szerint az újrakezdéshez leginkább pénzre van szükség.

Bányászi János
"Bizonyos összeggel kisegíteni őket, hogy be tudjon valahova költözni, olyan otthonba, ami volt neki, mert visszamenni nem tud, undorodik mindenki oda visszamenni."

Adományokat csekken és sms-ben is lehet küldeni. Az 1749-es a számra az ISZAP szót szöveges üzenetben küldő ügyfelek 200 forintot adományoznak, amely a Vöröskereszt segítségével teljes egészében eljut a devecseri és kolontári rászorulókhoz.