Hírek

Gőzerővel épül a színház

2010. június 10., 16:57
Van ugyan némi lemaradása az eredeti ütemtervhez képest a Weöres Sándor Színház átépítését végző kivitelezőnek, a Zalai Állami Építőipari Vállalatnak, de ígéretük szerint nem lesz annak akadálya, hogy a tervezett időben átadják az épületet a színészeknek.
Gőzerővel épül a színház

Már csak egy rövid épületrész emlékeztet az egykori Helyőrségi Művelődési Otthonra, a régi homlokzat eltűnt, sőt már az új stúdió színház szerkezete is kezd kialakulni. A kivitelezők munkáját némileg akadályozta az időjárás is, sőt az alapokat is mélyebbre kellett ásniuk a tervezettnél. Az eredeti ütemtervhez képest körülbelül egy hónapos csúszásban vannak, de vannak olyan munkák is, amelyekkel előbbre tartanak a tervezettnél.

A lemaradást elsősorban nyújtott műszakokkal és a hétvégi munkavégzéssel próbálják behozni. Jelenleg 50-60 fő, főleg szerkezetépítő dolgozik az építkezésen, de a szakipari munkák elkezdésekor az a létszám a duplájára, 120 főre fog növekedni. A kivitelezés hajrájában együtt dolgoznak majd a színházi technikát beszerelő másik vállalkozással, hogy tartani tudják az eredeti átadási határidőt.