MNB - 2
MNB

Hírek

Elismeréseket adtak át a kiemelkedő kulturális tevékenységet végzőknek

2013. január 23., 17:28

Idén Szommer Ildikó karneváligazgató, Trajbár Balázs a Városi Fúvószenekar vezetője és Csonka Tamás vállalkozó kapott díjat a sportházban megtartott gálán.

Elismeréseket adtak át a kiemelkedő kulturális tevékenységet végzőknek

Január 22. a magyar kultúra ünnepe, 190 évvel ezelőtt ezen a napon fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz szövegét. Ez alkalomból immár hatodszor rendeztek gálát a kultúra területén dolgozók tiszteletére. Fellépett Molnár Piroska színművésznő, aki a Weöres Sándor-centenárium jegyében szavalta a költő egyik versét.

A kultúra a közösség számára értékadó erőforrás, nemzetünk fennmaradásának záloga - fogalmazott ünnepi beszédében a polgármester.

Dr. Puskás Tivadar - Szombathely polgármestere
"A kultúra az embereket összekötő szellemi erő, és nemcsak a művészetet, a költészetet és a tudományt jelenti, hanem a parasztember a tudását is a földről, a munkások tudását a vasról."

A Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj I. fokozatát Szommer Ildikó vehette át. Az ő nevéhez fűződik többek között a Savaria Történelmi Karnevál újbóli életre hívása. Beszédében hangsúlyozta: mindig mások örömére igyekszik dolgozni, ami a munkatársai nélkül nem sikerülne.

Szommer Ildikó - karneváligazgató
"Én Önöket arra kérem, hogy merjenek büszkék lenni szombathelyi polgárként erre a rendezvényre, a Savaria Történelmi Karneválra, és arra a szervező csapatra is, amely minden évben sok-sok munkával sikereket ér el."

A Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj II. fokozatát idén Trajbár Balázs érdemelte ki. A muzsikus 2011 óta a Városi Fúvószenekar vezetője, és öt éve irányítja a civil kerekasztal kulturális szekcióját. Kultúra Támogatásáért-díjban részesült Csonka Tamás vállalkozó, a Lamantin Jazz Fesztivál fő mecénása, aki évek óta kedvezményes vendéglátással, szállással is segíti a városba érkező vendégművészeket.

Csonka Tamás - vállalkozó
"Számomra nagy megtiszteltetés, hogy ennél a címnél rám gondoltak, és azt tudom ígérni, hogy a lehetőségeimhez mérten a jövőben is támogatni fogom a szombathelyi kultúrát, és remélem, hogy ezek a lehetőségek is jobbak lesznek."

A díjak átadását követően a Varidance Táncegyüttes látványos show-műsorát nézhette meg a közönség. A Vári Bertalan vezette társulat a magyar néptánc elemeit vegyíti ismert táncstílusokkal. A magyar kultúra-napi gálát január 26-án és 27-én 18 órától felvételről sugározzuk a Szombathelyi Televízióban.