MNB - 2
MNB

Hírek

Civilek a karneválon

2012. augusztus 24., 12:43

A szombathelyi és Vas megyei civil szervezetek is bemutatkoznak a Karneválon. A ferences templom mellett ingyenesen látogatható „önkéntes sziget” várja az érdeklődőket, játékos, interaktív programokkal.

Civilek a karneválon

Bárki választhat hangos könyvből, aki verset, mesét, prózát vagy humort szeretne hallani. A karneváli forgatag egyik legnyugodtabb kis szigete ez, ahol nem csak gyerekek pihenhetnek. A Könyvtárosok Egyesületének vasi szervezete az olvasást népszerűsíti a játékkal, de helytörténeti feladványokkal is készültek. A civilek ezúttal nem csupán kiadványaikat tárják a látogatók elé, inkább játékos formában mutatkoznak be.

Őri-Dobi Csilla önkéntes, Civil Kerekasztal
"A gyerekeket így lehet csalogatni, a szervezetek felé, raktunk ki kirakókat Martiusról, a Smidt Múzeum tárgyairól, és lehet nálunk színezni, hogy leüljenek nálunk, és esetleg körbenézzen, hogy mivel foglalkozunk." 

A pavilonok ingyen látogathatók, és nem csak a gyerekek érdeklődésére számítanak. Egy grafológiai elemzésért vagy egy-egy totó kitöltéséért sokan tollat ragadtak.

Császár Ferenc
"Milyen programok szerepelnek a Szombathelyi Szépítő Egyesület 2012. évi tervei között, azt keressük."

A gyerekeknek még a víz sem hiányzott. A pecázás még így, szárazföldön is élmény volt.

Neu Aladár elnök, Spartacus Horgász Egyesület
"Kisgyerekektől a vén aggastyánig mindenkinek adva van a lehetőség, hogy horgásszon."

A hulladék papír újrahasznosításával erdőket mentünk meg, és energiát is spórolunk. Erre hívja fel a figyelmet a Kerekerdő Alapítvány

„zöld" standja, ahol a használt újságpapírból akár merített papír is készíthető.

Gyöngyössy Péter elnök, Kerekerdő Alapítvány
"Ez szétázik, utána ezt ledarálják, mi ezt úgy turmixoljuk össze, lényegében cellulózra bontjuk szét a hulladék papírt." 

A Civil Korzó szombaton és vasárnap is benépesül, sok más mellett lovas hagyományőrzők és a Viktória FC- Trend Optika női focistái is várják az érdeklődőket.