MNB - 2
MNB

Hírek

Birkózó Kadett Világbajnokság lesz az Arénában

2011. augusztus 19., 14:23
Augusztus 23. és 28. között Szombathelyen, az Aréna Savariában rendezik meg a Birkózó Kadett Világbajnokságot. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertették a szervezők.
Birkózó Kadett Világbajnokság lesz az Arénában
Két nagy eseménynek is otthont ad a jövő héten Szombathely: az egyik a Savaria Történelmi Karnevál, a másik a kedden kezdődő Birkózó Kadett Világbajnokság. A két programra több tízezer látogatót várnak a vasi megyeszékhelyre.

Lazáry Viktor - alpolgármester, Szombathely MJV

"Én úgy gondolom, hogy Szombathelynek ez egy rendkívüli lehetőség, hogy a Történelmi Karnevállal egy időben rendezzük meg a Birkózó Kadet Világbajnokságot, mely Szombathely történetének az egyik legnagyobb szabású sporteseménye. Közel 1000 versenyző, közel 50 országból lesz itt Szombathelyen. "

A sporteseményen a magyar korosztályos válogatott csapat is szőnyegre lép majd. A nemzeti együttesben pedig Ligeti Richárd, Kiss Marcell, valamint Lukács-Farkas András személyében három szombathelyi versenyző is helyet kap.

Dr. Hegedüs Csaba - elnök, Magyar Birkózó Szövetség
"A hazai pálya mindig lejt, a hazai pálya mindig ad egy lelki pluszt. Bízom abban, hogy az edzők úgy készítették fel a csapatot, hogy ezt kihasználva, a nüanszokat áthidalva itt egy jó szereplés legyen. Én három érmet várok."

Az Aréna Savariában keddtől péntekig délután 13 órakor, míg szombaton és vasárnap reggel 9 órakor kezdődnek a mérkőzések. Ennek többek között az a célja, hogy a világbajnokság szereplői a Savaria Karnevál hét végi rendezvényein is részt tudjanak venni.