Hírek

Átadták a Magyar utcai kerékpárutat

2011. október 21., 23:00

Az új, 941 méter hosszú szakasznak köszönhetően biztonságosan közlekedhetnek a biciklisek Oladtól egészen a belvárosig. A Perint mentén járdát is kialakítottak, és kiépítették a közvilágítást.

Átadták a Magyar utcai kerékpárutat

Európa-bajnok teremkerékpárosok tesztelték az új bicikliutat a mai avatón. A lányok látványos formációs gyakorlataihoz speciális kérkerekű kell, a mindennapokban azonban szívesen pattannak hagyományos kerékpárra is.

Becsák Alexandra
"Én is rendszeresen kerékpározok, és jó, hogy átadták ezt a kerékpárutat."

A kerékpározás egészséges és környezetbarát, jó volna, ha minél inkább elterjedne, ehhez az új útszakasz is hozzájárulhat - mondta beszédében Puskás Tivadar.

"A kerékpárút funkcióba vétele megtörtént, de ahogy láttam a kerékpárosokat, ez már a hivatalos ünnepség előtt megtörtént, és ez így van jól."

A Bartók Béla körúttól a Magyar utcáig húzódó szakasz kivitelezése februárban kezdődött. 67 millió forintból készült el, melynek 90 százaléka uniós támogatás volt. Kiépítették a közvilágítást, és elkészült egy járda is.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester
"Megteremtjük a feltételét annak, hogy a város északi és déli kerékpárutat összekötöttük, lehetővé válik, hogy biciklivel végigmehessünk a városon."

A beruházás révén várhatóan csökken a közutak kerékpáros forgalma. A város szándéka a kerékpárút-hálózat további bővítése, elbírálás alatt van egy ilyen célú pályázat, és továbbiak beadását is tervezik a jövőben.