Hírek

A Turizmus Világnapja Szombathelyen is

2012. szeptember 27., 17:41

Ingyenes tárlatvezetéssel, ismeretterjesztő előadásokkal, idegenvezetéssel, játékos vetélkedővel várta az érdeklődőket számos intézmény Szombathelyen is. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete 1980 óta ünnepli meg ezt a napot.

A Turizmus Világnapja Szombathelyen is

Ingyenes tárlatvezetésen ismerkednek a Váci-iskola diákjai a Smidt Múzeum gyűjteményével. Tóth Tamás éppen a nyomdászati emlékeket mutatja.

A gyerekek ki is próbálhatták az eszközöket, kutakodhattak a tárlókban.
Nyílt nap volt a Történelmi Témaparkban is. A  Simon István utcai általános iskola tanulói rendhagyó órát tartottak itt.

Karvalics Hajnalka - 5. osztályos tanuló, Simon István utcai Általános Iskola
"Nagyon érdekes volt ma itt a Ferences-kertben, sok mindent megtudtunk a római korról és Ferences-kert történetéről."

Eszter és Attila Maglódról érkezett. Délelőtt ők is a Témaparkkal ismerkedtek. Bár már két napja a városban vannak - a legtöbb látnivaló felfedezését mára időzítették, kihasználták a Tourinform iroda ajánlatát.

Kiss Attila
"Érdemes a mai napig várni néhány látnivalóval, merthogy akár ingyenesen és ami a legfontosabb, idegenvezetéssel tudunk néhány látnivalót itt a városban megnézni."

Kissné Nezvál Eszter
Nekünk az tetszett, hogy hogy itt ki lehet próbálni dolgokat és kézzelfoghatóvá tenni ezt az egészet.

A házaspár négy napot tölt Szombathelyen, a 10. házassági évfordulójukat ünneplik itt. Egy akciós szállodai ajánlat miatt választották éppen a vasi megyeszékhelyt. A Turizmus Világnapja a vendégek változó foglalási szokásaira is ráirányítja a figyelmet.

Vörös-Borsody Csilla - ügyvezető igazgató, Savaria Turizmus Kft.
"A turisták, vendégek szeretnek nagyon rövid időt eltölteni egy helyen, és ezalatt a rövid idő alatt a lehető legtöbb élményhez jutni, lehető legtöbb, leghatékonyabb, költséghatékony módon, és ehhez kell minden szolgáltatónak igazodni, miközben a kínálatát kialakítja."

A Tourinform Irodában aki ma helyesen válaszolt a játékos várostörténeti kérdéssorra, ajándékot kapott. A világnap alkalmából a Savaria Turizmus Kft. és a szombathelyi TDM szervezet iskolásoknak hirdetett rajz- és esszépályázatot, melynek eredményhirdetése október közepén lesz majd.