MNB - 2
MNB

Hírek

A Fekete István Állatvédő Egyesület javára rendezett jótékonysági délutánt a színház

2011. december 05., 16:41

Ahogy ők mondták: Állati jó bulit tartottak, a bevételt pedig teljes mértékben az állatok javára ajánlották fel. A programok között szerepelt kutyás bemutató, valamint adventi készülődés és Mikulás meglepetés is, és természetesen az érdeklődők megismerhették az egyesület munkáját is.

A Fekete István Állatvédő Egyesület javára rendezett jótékonysági délutánt a színház

101 kutyás trükkel kápráztatta el a két óriás snauzer és gazdájuk a közönséget a színházban. Ez volt az egyik legnépszerűbb programja az „Állati jó bulinak" szombaton.

Kovács Borbála
Szeretem látni a jól nevelt kutyákat.

A Fekete István Állatvédő Egyesület és a Weöres Sándor Színház együttműködése másfél éve kezdődött. A közös programokat hagyományteremtő szándékkal rendezték.

Kovács Nóra szervező, Weöres Sándor Színház
A színházon belül is sok állattartó van, köztük Jordán Tamásnak is van 4 macskája, 3 kutyája. Az állatszeretet tehát adott. Azzal, hogy megsegítjük egy kicsit a Fekete István Állatvédő Egyesület munkáját.

Szabó Győző színművész, Weöres Sándor Színház
Nekem otthon nincsen állatom. Nem vagyok állattartó, de állatbarát vagyok, és állatvédő is. Fontos, a színháznak is vannak már befogadott kutyuskái. Fontosnak tartom, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy legyen egy menhely. Én jómagam is támogattam egy kisebb összeggel az alapítványt.

A színház a belépőjegyek árát az egyesületnek ajánlotta fel, ezen kívül a lakomából származó bevétel is az állatvédők munkáját, a kutyák, macskák etetését, gyógyítását segíti.

Vértes Andrea elnök, Fekete István Állatvédő Egyesület
Most egy csomó új dologba kezdünk. Talán megkapja a Kutyamenhely Alapítvány az állatmenhely létrehozására a jogot a város döntése nyomán. Hamarosan meglesz a végleges döntés. Nekiállunk menhelyt építeni.

A jótékonysági rendezvényen kézműves foglalkozást is tartottak az Advent és a Mikulás jegyében. Ez a kislány például nem csak karácsonyi mécsest készített.

Molnár Rege
Igen. Hát leszek krampusz.

A családi rendezvényen az érdeklődők megismerhették az egyesület munkáját, tájékoztatást kaptak a felelős állattartásról és az új állatvédelmi törvényről is. Emellett a színház versíró- és rajzpályázatot is hirdetett a résztvevőknek.

Szabó Csilla
A Zrínyi iskolában láttuk a plakátot. Több szülővel együtt jöttünk. Hoztunk rajzokat, és várjuk az eredményt, hátha kapunk érte valamit cserébe.

Az állatos témában készült díjazott műveket a színészek olvasták fel, és saját történetekkel, kutyás versekkel, novellákkal szórakoztatták a közönséget.