Hírek

8,5 milliárd forintot fordít a város utak, járdák felújítására jelentette be Nemény András

2024. április 18., 18:35

8,5 milliárd forintot fordít a város a TOP Plusz uniós fejlesztési keretből utak, járdák felújítására - jelentette be Nemény András polgármester tegnap délután az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán. Az Államkincstár jóváhagyta a vonatkozó szakmai dokumentumokat, így már biztos, hogy a következő évek Szombathely úthálózatának teljes megújításáról szólnak majd.

8,5 milliárd forintot fordít a város utak, járdák felújítására jelentette be Nemény András

Már napokkal korábban beharangozta az önkormányzat, hogy a polgármester rendkívüli bejelentést tesz a Facebookon szerdán délután. https://www.facebook.com/szombathely.hu/videos/223757947485668 17 órakor posztolták is az egyperces videót. Nemény András azzal kezdte mondandóját, hogy javában tart a város történetének legnagyobb útfelújítási programja, ezt mindenki nap mint nap tapasztalhatja. Mint ismert, idén 800 millió forintot fordítanak saját költségvetésből utakra, Szombathely több pontján dolgoznak a kivitelezők, forgalmas, rossz állapotú szakaszok újulnak meg. A polgármester közölte, a munka nem áll meg, sőt, magasabb fokozatra kapcsolnak.

Nemény András - polgármester

"Most már egészen biztos, hogy európai uniós TOP Plusz forrásból 8,5 milliárd forintot fogunk a következő években utakra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra, parkokra és parkolókra fordítani, mert hogy hosszas előkészítő munka után az Államkincstár jóváhagyta a vonatkozó szakmai dokumentumokat."

A polgármester elmondta azt is: jól tudja, hogy sok rossz állapotú út van Szombathelyen, és a kátyúzás csupán tüneti kezelés, maga is az útfelújításokban hisz. Azt ígérte, hogy a következő évek nem a látványberuházásokról, hanem a város úthálózatának teljes megújításáról fognak szólni.